fredag 30 september 2011

Tunikablus

En rosa tunikablus med påsydda snören som gör att det ser ut som broderier. Något som varken den vanliga symaskinen eller coverlocken gillade.... Fick köra väldigt lugnt förbi. På vissa ställen valde jag även att sprätta bort lite vid sömsmånen.

Ångrade lite att jag köpte en tjockare variant av vliesline som jag blev pålurad på Stoff-butiken. Den är tjockare och vitare än den vanliga och heter Påpressbar bomull. Det är infodringen runt hals och nacke som har den.


Den verkliga färgen påminner mest om nedan bild, men liiite mer rosa.



TYG: Bomull med "broderier" från Stoff & Stil, samt påpressbar bomull
MÖNSTER från Allt om Handarbete/SömnadsMagasin nr 3/2008, strl 36

onsdag 14 september 2011

Namnlappar!

Satt och försökte få till namn, färg etc på namnlappar som ska pryda mina "vuxenkläder" (har ju ett annat namn på mina barns kläder) i våras på MinaNamnband's sida.

Skickade iväg ordern och fick mailet med betalningsuppgifter, men... visste inte om jag var nöjd eller inte.

Bestämde mig till slut att ta dem ändå och betalade. Igår kom de i brevlådan! Tjoho! Vad glad jag blev! Men, ... nästa gång ska jag INTE ta svart text. Hela baksidan lyser svart... :( Därav att lappen blev lite grå. Ja, ja, nästa gång. :D


Tror nog att jag beställar lapparna från Oneexter nästa gång....? ;-)

söndag 11 september 2011

En vardagskjol

En kjol i lagom längd att ha på jobbet. Tycker inte om långa kjolar eller klänningar, men den här är helt ok. Jag la till 1 eller 1,5 cm på bredden på båda sidorna. Har aldrig sytt en kjol efter Ottobres mönster förut. Var rädd att den skulle bli för liten, men den satt som ett smäck! Tur! Annars hade jag fått se det som att öva på bl a sy dragkedja och lite andra övningar. Lite läskigt att sy i vävt tyg, i detta fall chambrey, som inte är stretchigt. Syr mest i jersey till barnen.

Tygbiten låg bland andra fina stuvar på Stoff & Stil på öppningsdagen. Betalade endast 44,97 kr!!! Nästan skrattretande, men jag är glad! :D Tyget på insidan av midjelinningen är också därifrån, samt vlieselinet, dragkedjan och den vita jeanstråden. Den fina rosa overlocktråden, som jag inte orkade byta  ut till vit, är från Bibbi.





 


TYG, dragkedja etc från Stoff & Stil
MÖNSTER från Ottobre Woman nr 5/ 2010, strl 36
Knapp från gömmorna